Ännu en (iskall) flygdag



SAAB fyller 75 år i år, så det anordnades en flygdag på Malmen i Linköping idag för alla SAAB-anställda (imorn är det för allmänheten). Nu jobbar ju varken jag eller T på SAAB, men en kompis till oss gör så han bjöd med oss. :) Förutom flyguppvisningarna bjöds det på lunch å fritt inträde till Flygvapenmuseet (som jag för övrigt rekommenderar ett besök på!). :)

Tyvärr hade vi lika mycket otur med vädret den här gången som när vi var i Växjö för nån månad sen. Det blåste såå kallt. :( Den här gången hade vi ändå laddat upp med underställ (i juni, hallå?!?), men åh, vad jag saknade mössa å vantar. :S Några bilder blev iaf tagna, trots frusna händer.

När vi anlände till området flög ett Hercules-plan förbi, å ut hoppade några fallskärmshoppare:



Vi gick vidare, å några minuter senare mötte vi en ambulans under utryckning. Vad vi inte visste då, men fick veta sen, var att denna förmodligen var på väg till just fallskärmshopparna här över. Landningen hade inte riktigt gått som planerat, en hade fastnat i ett träd, å en bröt benet. :O

En av dom häftigare grejerna under dan var "SAAB historic flight", då SK60, Tunnan, Lansen, Viggen, Draken å JAS flög tillsammans. :)



Lilla, lilla biplanet Tummelisa i luften:



Mustangen på väg att taxa ut:



Å så fick vi ju äntligen se JAS i luften!



Det gick sådär även för Tunnan vid landning. Den blev stående på landningsbanan, med räddningsmanskap runt omkring. Vänster vinge såg lite "trött" ut. :O



Är det nån som vet vad detta är för plan?? Det var enormt stort iaf (nej, det är inget Hercules, Hercules-planet såg ut som en baby i jämförelse).



Östgöta SAAB-klubben ställde ut lite gamla SAAB-bilar oxå:



Ännu en trevlig flygdag, som hade blivit ännu lite bättre med en gnutta sol. :S
#1 - - kusin:

corren gjorde ett reportage om alla de olika planen nu i veckan som var.. det stora är säkert med där, på tillverkningsårslinjen.. leta i corren :)

#2 - - joly:

Verkar inte finnas på nätet...

#3 - - Erika - LCHF till vardag och fest:

Vi var på flyguppvisningen igår (söndag) för allmänheten och klarade oss från regn men det var riktigt kallt och blåsigt. Kul att se i alla fall.

#4 - - kusin:

Nu har jag hittat artikeln, corren torsdag 31maj. A delen sidan 4-5. Rubrik: testpiloter redo för show. Jag försökte urskilja mellan ditt foto o skisserna pä planen men alla är inte uppritade, men saabs alla plan står listade.

Så, nu har jag försökt hjälpa dig :))

#5 - - joly:

Tack. ;)

Till top