Hagel och benböj

Dagen började sådär. Ni vet en sån där dag som börjar med att man irriterar sig på nåt, å sen hittar man ytterligare en grej att irritera sig på bara för att man redan är irriterad, å sen ytterligare en. Första timmen på jobbet gick jag mest runt å fräste å svor. ;) Men det ordnade upp sig sen å dagen flöt på bra ändå. 
 
Nu är det nästan helg iaf. :) Funderar dock på om jag ska jobba lite övertid nån av dagarna. Pengarna skulle sannerligen behövas då jag råkat boka in en Ullaredsresa i maj. ;) I övrigt tror jag att T är lite sugen på att snickra soptunnestaket i helgen, men då måste brädor inhandlas först. 
 
En liten hagelskur drog förbi idag. Katten, som nyss hade gått ut, gjorde en tvärvändning å kom galopperande tillbaka i full fart. Han var inte jättenöjd med det plötsliga väderomslaget, kan man säga. ;D
 
För övrigt tränade jag lite benstyrka ikväll. Många olika varianter av benböj blev det. Får se hur rörlig jag är när jag vaknar imorn. ;)
 
Nu, sova.

Nedräkning

Så där ja, då räknar vi ner mot helg då. Två tidiga uppstigningar kvar. ;)
 
Min stackars brännskadade tumme ser faktiskt bättre ut än vad jag trodde att den skulle göra! :) Det blev ingen blåsa iaf. Förmodligen för att det är en massa småhål i huden eftersom skinnet sprack på några ställen = vätskan siprar ut istället. Fy fan för att brännskada sig på riktigt, jag som nästan grinade över ett par centimeter stort område. :S 
 
Jag kunde inte hålla mig borta från löpningen idag heller. ;) Tog en runda direkt efter jobbet å det känns fortfarande lika bra som dom senaste gångerna. Jag är på gång igen efter min motivationssvacka! :D Ska försöka lägga in några styrkepass i veckan oxå. Har förstått att det är viktigt med bålstyrka när man löptränar, så igår körde jag ett corepass från Försvarsmaktens träningsapp (rekommenderar, trots att den fortfarande är lite buggig!). Å imorn tänkte jag ge mig på ett benpass igen. Trots att det gav mig träningsvärken from hell å gjorde mig stel som en 90-åring förra veckan. ;)
 
Inte från idag, men känslan var densamma. :)
 
Nu får vi se hur natten går. Fräs är inne i en hålla-husse-vaken-period igen. ;) Han kommer in i såna faser ibland (det är inte bara små barn som kan driva en till sömnlöshetsvansinne m a o ;) ). Förra året skulle han alltid gå ut mitt i nätterna. Oftast runt två-tiden. Å han ger sig inte förrän han har fått upp nån av oss ur sängen. Vanligtvis T, eftersom jag inte brukar vakna av hans ihärdiga försök. ;D Han tuggar på kablar, petar ner mobiler/ glasögon/ vad han kan hitta från sängborden, han trampar runt å buffar på en... Sen hade han en period när han väckte oss mitt i natten bara för att han ville ha sällskap ut till matskålen(!?). Då skulle vi helt enkelt följa med honom till skålen som står i andra änden av huset, å sen kunde vi gå å lägga oss igen. Ganska irriterande. ;) Å nu är han inne i en buff- å kelfas igen. Som mest drabbar T, eftersom jag inte vaknar. Vilket har fått T att på allvar överväga att flytta ut i gäststugan. ;D Uppenbarligen hade han försökt väcka mig inatt, för när mobilen ringde för uppstigning imorse så hittade jag den inte först. Till slut upptäckte jag den hängandes i laddarkabeln över min sängbordslåda som stod lite öppen. :O
 
Barn och katt, same, same but different. ;) 
 
 

Brännskada å löparglädje

Idag blev det påskmat till lunch. Vi har ju för ovanlighetens skull varit hemma hela påskhelgen (förutom påskafton som vi tillbringade i Åtvid), så vi har inte hunnit få nog av påskmaten än. ;) Det var T som ville att vi skulle stanna hemma, mest p g a hans vårprojekt, a k a soptunnestaketet. Han är inne i ett flow nu, kan man säga. ;) Å han har gjort ett bra jobb med grunden måste jag tillägga, ser snyggt ut. :) Det som står på tur nu är att inhandla brädor å börja spika själva staketet. Får ta en bild framöver så ni får se hur det ser ut.
 
Iaf, påskmat skulle det bli till lunch. Äggkokningen slutade inte riktigt som jag planerat. Jag brännskadade min högertumme. Aj. Sa jag inte, utan snarare %&#/"Y"@! ;( Lyfte på locket till äggkokaren, å upp skvätte hett vatten. Alternativt het vattenånga. Skinnet på ovansidan korvade lixom ihop sig av chocken å sprack lite smått här å var. :S Jag, som är panikrädd för allt vad skador, sår å sjukvård heter, blev nästintill svimfärdig. Sköljde iaf min stackars tumme under vatten i nån minut (jag vet, man ska skölja länge, men det är ungefär så långt mitt tålamod räcker), å sen tog jag mig på darriga ben till medicinskåpet där jag vet att vi har smärtstillande salva. Smärtstillande, my ass! Fy satans helvete, vad ont det gjorde timmarna efteråt! Och gör än, men inte lika intensivt. Skapligt opraktiskt att bränna höger tumme oxå, då jag är högerhänt. Man använder den ju till typ allt. :S Så nu ser jag fram emot en härlig vattenblåsa när jag vaknar imorn...
 
Jag fick lite löparfeeling idag igen när solen sken så vackert. :) Å varmt blev det. Fick stanna på vägen å ta av min jacka. Första T-shirt-löpningen för i år, yeay! :) Kändes lika bra idag som igår å i fredags, å ingen känning över huvud taget i vaden. Ingenting! Glädje. :D Vet inte om det är mina tåhävningar som gör det (men det skulle ju enligt googling vara da shit), eller om det är mina gravidstödstrumpor som jag grävt fram, men bra känns det. :) 
 
T-shirt-löpning, yeay!
 
'
Nu är jag taggad inför dagvecka på jobbet! Yeah, right...
 
 
Till top