Filmhelg

I fredags var vi som sagt i Kisa på urnsättning. Det gick snabbare än jag trodde. Har ju aldrig varit på nån förut. Det var bara familjen där (ingen präst). Fick urnan av nån vaktmästare som sedan försvann iväg. T's mamma och moster sänkte ner urnan, läste ett par dikter och sen var det klart. Efter middag hos T's mormor var det dax att fara hemåt igen. Jag hade då kommit på den briljanta idén att vi kunde stanna till vid Tornby (stort shoppingområde) i Lkpg på vägen. Har inte varit där på en massa år, så det skulle vara ql att se hur det förändrats. T muttrade lite, men gick till slut med på det. :)

När vi väl kommit fram till Lkpg blev det dock inte riktigt som jag planerat. Istället för att svänga E4 Sthlm, svänger T E4 Helsingborg. Såg Tornby skymta förbi i fjärran lite snabbt innan bilen vände söderut. En mil senare undrar T varför jag var så tyst. Han kom på det själv direkt; "Oj, jag glömde...". ;( Glömde?? Tornby var ju enda anledningen till att vi åkte över Lkpg när vi skulle hem, annars hade vi tagit vägen över Eksjö!! ;( Nästa gång ska jag "glömma" nåt som han tycker är ql...

Borde väl skriva nåt om fredagens rån i Åtvid, men jag orkar inte. Kan bara gissa på att det kommer att vara en snackis där hemma i flera år framöver... ;)

Igår tillbringade vi eftermiddagen med att titta på film. Först Göta Kanal 2. Har du inte sett den så har du inte missat nåt. Den var verkligen urusel! Lyckades t o m somna en liten stund mitt i, och det hör inte till vanligheterna att jag sover mitt på dan. *snark* Efter den kollade vi på Änglagård. Den är faktiskt ganska bra (bättre än jag mindes den), trots att Helena Bergström är med. Har svårt för henne. Kvällen avlutades med Göta Kanal som gick på 4:an. Betydligt bättre än uppföljaren! :)

Idag funderar jag på att ta en tripp till A6. Skulle behöva ett par nya kuddar, eftersom jag varje morgon vaknar med ont i nacke och rygg. Samt ett par nya skor, som inte läcker. Är trött på att bli blöt om fötterna varje gång jag går utanför dörren. ;(

Oktober?

Vilket höstrusk det är ute idag. :/ Visste man inte bättre skulle man kunna tro att vi var mitt inne i oktober, inte januari. Såg ut som åskmoln på himlen när jag stod nere vid Juneporten förut, men det var det väl förhoppningsvis inte.

I förrgår när jag satt på bussen hem från jobbet ringde T. Han undrade om jag var hemma än, och verkade nöjd när han insåg att han skulle hinna hem först. Vad har han köpt nu??,  var min första tanke. Och mycket riktigt, visst hade han handlat. Själv hade jag hoppats på en bärbar dator (så vi slipper slåss om denna), eller en liten kissebäbis. :) Men nä, det var inget av det. Istället stod där en datorskärm. Och inte vilken datorskärm som helst. Utan värsta monsterskärmen! Jag får ju fan sitta i andra änden av sovrummet för att se hela bilden. Den är galet stor. Och helt onödig. Det var inget fel på den vi hade, den fungerade utmärkt plus att man såg hela skärmen när man satt vid datorbordet. Hade mycket hellre införskaffat en liten katt till. Och det hade blivit mycket billigare, dessutom.

Imorn ska vi på urnsättning av T's morfar. Som dog för ett år sen! Japp, det stämmer. Vi var på begravning i februari förra året. Blev något förvånad när T's mamma ringde för några veckor sen och sa att urnsättningen skulle vara den 25:e. Själv trodde jag att man gjorde det typ ett par veckor efter begravningen. Men det kanske inte är så? Som tur är har man ju inte så stor erfarenhet av begravningar...

Ikväll blir det vattengympa! :)
Till top