Bikinikropp

Sommaren fortsätter. 👍🏻 Men man blir ju lite orolig att det här ska vara den sommaren vi får. 😱
 
När jag hade hämtat hem Isabelle från förskolan kopplade jag in "bläckfisken" jag köpte i Ullared på vattenslangen, å sen fick hon springa runt bland vattenstrålarna på gräsmattan. Jag kunde inte låta bli heller, så jag svidade om till min nya, tjusiga bikini å sprang jag oxå. 😉 Vi skrek som stuckna grisar båda två när dom kalla strålarna träffade oss. 😂 Men det var kul. 
 
Bikini, ja. Jag vägrar ha bikiniångest! 👊🏻 Tyckte komikern Karin Adelskölds inlägg på Instagram för ett tag sen säger det så bra. "Ta en kropp. Ta en bikini. Tada, en bikinikropp". 💪🏻 För så är det ju. 👍🏻
 
Fick bli en pastasallad till kvällsmat idag, med halloumi, bacon, pesto å parmesan. 👌🏻
 
På tal om mat, måste tipsa om laxspetten vi grillade i lördags! Så. Jäkla. Gott! Fattar inte att vi inte testat att grilla lax innan, men jag har trott att det är svårt, att laxen ska falla isär på gallret. Det gjorde den inte. 😊 Sitter en citronskiva mellan varje kub, å sen som pricken över i:et strödde man på ett "strössel" av rostade sesamfrön, flingsalt å kryddor. 👌🏻 Här finns receptet, rekommenderas. 
 
Nu ska jag åka till jobbet. ☺

Lekdate, sommarvärme, ny bil?

Så kom sommarvärmen tillbaka! 😊 Idag var förskolan stängd, så T var hemma med Isabelle medan jag försökte sova i gäststugan. Inte helt enkelt, då där är ett fönster i dörren som vi inte har nåt skydd för = solen rakt i ansiktet. 😒 Funderar på om man skulle ta å hänga upp nåt draperi som man kan dra för...
 
Vaknade iaf vid halv två å åt min "frukost" utomhus i solskenet. ☺
 
T å Isabelle hade hunnit med en hel del medan jag sov. Dom hade varit en sväng till Gränna bl a, samt hunnit med en sväng till stan (Jkpg) för att handla å kolla på bil. Japp, vi är i behov av en ny bil. Ganska omgående, egentligen. En av dom två vi har är i uselt skick å gick med nöd å näppe igenom besiktiningen i fredags (med ett gäng 2:or i protokollet). 🙈 Just nu lutar det åt denna:
 
T ska visst provköra den imorn, sen får vi väl se vad som händer. Tyvärr kan den inte fickparkera själv, det är en funktion jag gärna hade sett den ha. 😜 Men jag får väl vara nöjd med att den har parkeringssensorer iaf. 😉
 
I fredags var Isabelle å jag på playdate inne i stan å träffade ett par av dom andra barnen som vi umgicks med när vi bodde där (vi var ju ett gäng som lärde känna varandra på ÖF när ungarna var jättesmå). Det var så länge sen vi sågs, så det var kul att se hur stora dom andra hade blivit. Dom lekte bra ihop alla tre, å Isabelle var jättearg på mig när vi var tvungna att åka hem. 😉 Hem, ja. Jag trodde aldrig jag skulle ta mig hem! 😆 Fi satan för trafiken inne i Jkpg! Vet inte hur länge vi satt i kö, men det kändes som en evighet. Politikernas mål dom senaste åren har ju varit att bygga bort biltrafiken inne i stan, vilket har medfört helt sanslösa bilköer på eftermiddagarna (Hej miljöförstöring!). Det är inget flyt nånstans, står mer still än det rullar. Å just nu pågår dessutom flera vägbyggen både inne i stan å ute på E4:an, vilket bidrar ytterligare till kaoset. Glad att jag inte tillhör räddningstjänsten, måste vara en mardröm för dom att få åka på larm på eftermiddagarna. 😕 Vi tog oss ju hem till slut iaf, men det var ju inte den roligaste resan när man har en sur å grinig unge i baksätet, samtidigt som jag var sur å grinig över köerna. 😉
 
Jag passade på att springa lite i helgen oxå, både lördag å söndag. Det gick sådär. 😒 Återkommer om det i ett annat inlägg, tänkte jag. 
 
Från en kvällspromenad i förra veckan.
 
Isabelle gav kottar till myrorna. 😉
 
 
 

Nu känns det bättre

Nu känner jag mig lite piggare igen. 👍🏻Har fått sova lite mer dom senaste dagarna. Huvudvärken är fortfarande kvar, men jag är inne på tredje dagen nu, så den borde börja försvinna under natten (lider av nån sorts hormonell huvudvärk som gör livet lite jobbigare tre dagar i månaden... 😒).
 
Idag höll jag på att slå i backen av förvåning när T kom hem från jobbet. Trodde aldrig nånsin att denna dagen skulle komma, det har känts så främmande att tanken inte ens har slagit mig. Men nu verkar det som att T ska ta föräldraledigt en dag i veckan! 😮 Det var tydligen hans chef som föreslagit det. 😮 Äntligen! Maken till föräldraledighetsmotsättande företag får man leta efter. Åtminstone när det gäller pappaledighet(?). 2016... Men nu verkar det äntligen bli av. 😀 Känner mig riktigt glad för det, faktiskt. 
 
På tal om nåt annat. Sötpotatis! Alltså, det är ju så jäkla gott. Ikväll avnjöts den till en hamburgare. 👌🏻
 
Nu ska jag gå å förbereda lite nattamat innan det är dax att dra iväg till veckans sista nattpass.
Till top