Ännu en veckosammanfattning

Det blev visst en liten veckosammanfattning denna gången oxå. ;) Svårt att få tiden att räcka till, särskilt dom veckorna man jobbar kväll. Å ännu mindre tid (för mig själv) blir det framöver, eftersom jag ska börja lämna Isabelle senare fr o m min nästa kvällsvecka. Har lämnat henne 11.15 fram tills nu så det det skulle passa med hennes rutiner bättre (äta/sova på förskolan, vilket passade bra med mina rutiner oxå = egentid ;D), men nu har hon ju blivit så stor att hon inte sover alls på dagarna längre. Å eftersom jag inte börjar förrän vid 14 så ska jag lämna henne 13.15 istället. 
 
Så, vad har hänt i veckan då? I onsdags hamnade jag i århundrades skyfall på väg till jobbet. Jag trodde banne mig det var syndafloden som kommit. :S Helvete, vad det regnade! Hamnade i det på motorvägen, å det gick inte att se ut. Ingen såg nåt, det var bara att rätta sig in i ledet å krypköra (kändes det som, det gick väl i 50 ungefär). Sen fanns det ju en å annan odödlig racergud som drog om i omkörningsfilen ändå, naturligtvis... Iaf, såna där intensiva skurar brukar ju vara över rätt fort, men inte denna. Det bara fortsatte å fortsatte. Väl framme vid jobbet väntade jag en stund i bilen å hoppades på att det skulle lätta, men inte. Det typ ökade. Så det var ju bara att springa snabbare än snabbast in, å hoppas på det bästa. Jag var ju iaf bara ute i regnet en kort kort stund, jag hade kollegor som gick/ cyklade till jobbet. För dom var det lite värre. ;)
 
Har blivit ett par löprundor till denna veckan. Tog en sväng innan jobbet i onsdags, å en när T kom hem i fredags. Börjar kännas tradigt nu, jag står still på samma nivå å stampar hela tiden. :S Känner inte av nån utveckling alls, det känns mest bara tungt. :( Ska ta tag i det här med intervaller på riktigt istället, å verkligen börja om från början. Hoppas på att jag ska ta mig över tröskeln så det börjar kännas "lätt" igen, så man får lite flyt i löpningen. Har även önskat mig en träningsklocka i födelsedagspresent, så jag hoppas jag varit snäll i år. ;) Vet dock inte vilken jag ska satsa på, finns ju massa olika att välja mellan. Har fått lite tips på både Suunto å Garmin...
 
På tal om träning, hade riktigt roligt åt Isabelle här i fredags. Jag satte på friidrotts-VM på tv:n här på eftermiddagen, å Isabelle blev jätteintresserad. Verkligen jätteintresserad. :O Hon frågade massor om grenarna som visades, å jag försökte förklara efter bästa förmåga. Å så var det dax för häcklöpning, å det var verkligen Isabelles gren. Hon plockade fram egna "häckar" här hemma (tidningar) som hon la ut på golvet å hoppade över. :'D Fram å tillbaka sprang hon, å så hopp över tidningen. Alltså, hon höll säkert på i en timme allt som allt. Det bästa var ändå när hon tog av sig byxorna för hon observerade ju att (dom kvinnliga) idrottarna bara hade "trosor" på sig. :'D Kan hända att vi har en blivande friidrottare här hemma. ;)
 
Idag har jag jobbat. Mycket att göra nu, så det blev ett litet övertidspass. Efter jobbet hade jag fått ett par uppdrag av T att utföra. Först till IKEA (var inte ensam där, kan jag säga) för att köpa en golvlampa till vardagsrummet, å sen vidare till Jula för att köpa en (tung!) presenning till vår ved. Dom två hållpunkterna tog ungefär 1,5 timme att klara av. :S Efter det var det "bara" storhandling kvar innan jag äntligen kunde åka hem igen... En lång dag. Å nu väntar en lång dagvecka. Inget vi ser fram emot, varken Isabelle eller jag. ;)

Lite löpning, lite spökning

I helgen har jag trädgårdsarbetat minsann. Jag har klippt häcken. :O Igår körde jag insidan/ ovansidan, å idag utsidan. Å nu kan jag inte lyfta mina armar. ;D Helvete, vad tung den där häcksaxen var för ett par otränade armar. :S
 
I tisdags var det ju dax för Blodomloppet. Jag visste ju innan att jag inte skulle orka springa 5 km, men mitt mål var att iaf springa mer än jag gick. Å det gjorde jag. :) Kände mig jättenöjd efteråt, å gick i mål på 40:18. Ingen elitlöpartid kanske, men jag jobbar på det. ;) 
 
Tog en runda i torsdags kväll. Nattade Isabelle först så jag kom inte iväg förrän vid kvart i nio, å då hade det börjat skymma lite. Känslan var fantastisk, det var som att nånting bara lossnade å det var första gången jag kände att det nog faktiskt inte är en omöjlighet att klara att springa 5 km i ett sträck. :) När jag vände hemåt igen hade det blivit mörkt. Jättemörkt! :S Sista kilometern var jag faktiskt lite rädd. Jag började tänka tankar som "Tänk om jag överraskar inbrottstjuvar nånstans å dom slår ihjäl mig", å "Tänk om jag blir uppäten av en varg"(!). ;D Får nog införskaffa mig en pannlampa snart...
 
Imorse blev det en liten runda före frukost. Försöker få till 3 pass i veckan iaf, det känns lite lagom. Har funderingar på att anmäla mig till Bysjöloppet i september (5 km, i Åtvidaberg), men vi får se...
 
Å så var det det där med spökningen då. ;) Ikväll när jag hjälpte Isabelle med tandborstningen ringde det på dörren. T gick för att öppna, men det var ingen där. :O Å det är inte första gången det händer. Det hände Isabelle å mig en gång i våras(?) oxå. Det var en fredagseftermiddag å vi stod där som två fågelholkar å undrade vart den som ringt på tagit vägen (vi har inte direkt några grannungar i närheten). :O Å ikväll berättade T att det även hänt en natt för länge sen utan att jag vaknade! :S Spooky. T har naturligtvis en logisk förklaring till det hela (det var nåt om frekvenser yada-yada), men jag tycker det är låter mer spännande att säga att det spökar. ;) Hur som så har jag aldrig nånsin känt mig rädd här hemma, så om det skulle vara nån som kommer för att säga hej så är det ingen som man blir rädd för iaf. ;)
 
Nu ska jag måla naglarna. Ett viktigt steg i förbereda-sig-för-ny-jobbvecka-planeringen. ;)

Där kom den

Söndagsångesten. :S Vetskapen om att klockan ringer strax före 5 imorn bitti. Att man måste få Isabelle iordning för förskolan. Å så T som stressar både henne å mig. Typ skjut mig! :S Jag förstår verkligen inte hur nån kan se dagjobb som det mest optimala. Nä, fy fan. 
 
Helgen ägnade vi åt husmålning/ tvätt/ städ. Sånt där tråkigt skit som måste göras... T har varit duktig å målat, å jag har bl a tvättat sju maskiner tvätt å inlett en ny bekantskap; gräsklipparen. ;)
 
 
Har inte tränat nåt i helgen, tänkte vila upp mig inför Blodomloppet. ;) Nähä, sova lite nu då. :(
Till top