Vällingdax
Jag är ju lite emot detta med (köpe)välling, eftersom det innehåller så mycket skräp (maltodextrin t ex, HÄR finns en del intressant att läsa). Men det kan ju vara smidigt att ta till ibland, å jag har hela tiden tänkt att jag ska göra egen välling för att korta ner innehållsförteckningen lite. ;) Å ikväll testade jag att göra bovetevälling för första gången. Jätteenkelt, färdigt på några minuter! Såhär gör man (2 portioner):
Vispa ihop 2 msk bovetemjöl å en nypa kanel med 2 dl kallt vatten. Koka upp, å vispa under tiden, annars klumpar det sig. Häll i 2 dl havremjölk å en skvätt raps- eller kokosolja (jag använde raps ikväll). Klart!
Detta går att förvara i kylen 3-4 dagar, å man värmer bara på det i kastrull när det är dax att äta. Receptet hittade jag hos råsmart.se. :)
Jag var ju naturligtvis tvungen att smaka, å det smakade... mjöl? Tänkte att det här kommer hon aldrig äta, men hon hinkade i sig alltihop. :O
En flaska bovetevälling

Har även tänkt testa äggmjölk (äggula, smör, vatten) som alternativ. Dricker ju det själv ibland, å det smakar åtminstone inte mjöl. ;) Nä, det är gott å mättande. :) Men det får nog vänta ett tag, för Isabelle verkar vara känslig mot ägg. :( Hon har fått smaka kokt ägg/ äggröra vid tre olika tillfällen, å alla gånger har hon blivit röd runt munnen. Pratade med VC första gången det hände, å enligt dom är det inte allergi iaf, men nån slags överkänslighet måste det ju va? Ska prata med BVC om det nästa gång jag går dit. Synd är det iaf, då ägg är ett så himla bra livsmedel, hade varit perfekt till frukost/ mellanmål. :(